Playstation 5 SSD geheugen uitbreiden

  • Beschrijving

Playstation 5 interne opslag geheugen upgraden / uitbreiden om bij ruimte gebrek meer spellen te kunnen opslaan en updates te installeren.

De PlayStation 5 heeft een hoogwaardige ingebouwde SSD. Met deze SSD heb je zeer korte laadtijden tijdens het gamen. Met de maximale leessnelheid van 5500 MB/s sta je zo goed als meteen in de lobby en render je de beelden van je favoriete game vloeiend.

Standaard heeft de Playstation 5 ongeveer 825 GB vrije ruimte om data te kunnen opslaan. Het lijkt er echter op dat je hier maar 667 GB van kunt gebruiken om games te kunnen opslaan. Om deze reden kondigde Sony uitbreidingsmogelijkheden voor de console aan.

De installatiegrootte van de nieuwste games begint ongeveer bij 10GB. De spelbestanden van de nieuwere games worden ook steeds groter. Wil je Warzone en Modern Warfare spelen, dan zit je aan meer dan 50GB. De SSD van de PS5 zit al vol als je 10 tot 15 middelgrote games opslaat.

Via de USB poort kan je ook een externe schijf aansluiten, dit is wat makkelijker en een stuk goedkoper, het grote nadeel hiervan is wel dat je vanaf een externe harde schijf alleen PS4-games kan spelen . Een PS5-game kan alleen worden gespeeld vanaf de interne SSD van je PlayStation 5.

Playstation 5 SSD geheugen uitbreiden:

  • Het uitbreiden van de interne opslag geheugen duurt ongeveer 30 minuten en indien gewenst kunt u hier even op wachten en meekijken.
  • De kosten voor het uitbreiden / upgraden met een Playstation 5 1TB SSD zijn €150,- inclusief btw.
  • De kosten voor het uitbreiden / upgraden met een Playstation 5 2TB SSD zijn €210,- inclusief btw.
  • Ervaar de snelheid van de Samsung 980 Pro met heatsink waarvan direct de Playstation 5 games kunnen worden gespeeld.