Stap 3

Het lcdscherm demonteren.

 De connectors die op het moederbord zitten zijn erg kwetsbaar, wees er voorzichtig mee anders kunnen de flatcables van het lcdscherm niet meer worden aangesloten. De kleine voor de backlight kan nog wel worden gerepareerd maar de grote niet. het beste gereedschap om dit te doen is met de tandenstoker.

Aan de linkerkant van het lcd scherm zit een lip in de lcdhouder, met de kleine platte schroevendraaier wip je voorzichtig het lcd scherm omhoog totdat deze van de lcdbracket loslaat. Hetzelfde doe je aan de linkerbovenkant. Als de linkerkant los is trek je het scherm voorzichtig uit de rechterkant. Het lcd scherm is nu helemaal los van zijn houder.

Klap nu het lcd scherm vanaf de bovenkant 90 graden naar je toe. De flatcables zijn zichtbaar en kunnen worden losgemaakt.

Het lcd scherm heeft 2 connectors. op de foto is een schroevendraaier te zien maar ook hier is een tandenstoker het beste gereedschap om beschadiging van het koper te voorkomen. De smalle connector gaat van boven naar beneden open en de grote connector van beneden naar boven. Doe dit voorzichtig, de connectors zijn erg kwetsbaar en bij teveel druk breken ze af.

Als het lcd scherm los is leg deze dan op zijn kop in de faceplate. Op deze manier voorkom je dat er stof op de binnenkant van de faceplate komt. De binnenkant van de faceplate is erg krasgevoelig en kan niet worden schoongemaakt met een vezeldoekje, alleen met geperste lucht kan stof van de faceplate worden verwijdert.