Playstation 4 HDMI poort reparatie

  • Beschrijving

Klacht: De Playstation 4 of PS4 Slim is gevallen en de HDMI poort is zichtbaar beschadigd en moet worden vervangen, als je aan de binnenkant van de hdmi poort naar binnen kijkt zie je vaak verbogen of afgebroken koperen pinnen en de PS4 geeft hierdoor geen beeld, geluid, of signaal meer naar de televisie.

Playstation 4 HDMI poort reparatie

  • Kosten €65,-  inclusief BTW  (klaar terwijl u wacht in : 30 minuten)
  • Kosten €80,-  inclusief BTW (voor Playstation 4 Slim / Pro in 45 minuten)
  • Klaar terwijl u wacht en meekijkt de PS4 HDMI poort laten maken.
  • Bij het vervangen van de Playstation 4 HDMI poort zit standaard een onderhoudsbeurt waarbij de PS4 stofvrij word gemaakt en de koel pasta word vervangen voor Arctic Silver 5.
    Ambachtelijk SMD solderen van de PS4 HDMI poort.
  • De oude poort word vervangen voor een 2e generatie HDMI poort welke veel minder snel zal beschadigen. Bij deze betere versie zijn de pinnen aan de binnenkant van de HDMI poort vastgemaakt zodat deze niet meer kunnen omklappen of verbuigen, daarnaast is de achterkant van de HDMI poort geheel gesloten om te kunnen voorkomen dat de pinnen naar binnen kunnen worden gedrukt.
  • Garantie: De vervangen Playstation 4 HDMI poort word bij het afhalen van de Playstation 4 gecontroleerd en getest op beeld en geluid

 

Hoe is de HDMI poort van mijn Playstation 4 stuk gegaan

Op de eerste versies Playstation 4 zit een vrij kwetsbare HDMI connector welke snel stuk kan gaan. Dit gaat vooral om de Playstations van de eerste release met het model nummer CUH-10xx en de CUH-11xx. Wanneer de Playstation regelmatig word verplaatst is de kans groot dat de HDMI poort een keer kapot gaat door het schuin insteken van de HDMI kabel. Dit gebeurt al snel omdat de achterkant van de PS4 schuin afloopt of omdat de Playstation 4 op een plek staat waarbij je het niet goed kan zien als je de kabel gaat aansluiten.

Een andere veel voor voorkomende oorzaak is dat de PS4 is gevallen met de HDMI kabel aangesloten. Door de spanning van de kabel op de HDMI poort kan deze verbuigen en raakt de poort vaak los van het moederbord.

 

De symptomen van een kapotte HDMI poort

Als de HDMI connector van de PS4 stuk is kan je dat wanneer je vanaf de buitenkant in de poort kijkt meestal wel zien. De koperen pinnen aan de binnenkant zijn verbogen of afgebroken en soms zijn ze naar binnen toe gedrukt (zie foto 1). De Playstation start normaal op en de led verlichting op de Playstation gaat wit branden maar geeft door de kapotte poort geen beeld of geluid meer door naar de tv waardoor de televisie alleen nog een zwart beeld geeft en laat ook meestal zien dat de tv geen signaal naar binnen krijgt.

Playstation 4 HDMI poort met verbogen pinnen

 

De PS4 HDMI poort laten maken

In vrijwel alle gevallen kunnen wij de HDMI poort van uw Playstation 4 nog herstellen. Heeft u zelf geprobeerd om de poort te vervangen en dit is totaal mislukt dan kunt u deze nog steeds laten maken en bij ons ter reparatie aanbieden, zelf als alle 19 signaal sporen van het moederbord zijn getrokken kan dit nog steeds worden gemaakt. Wij beschikken over de juiste professionele gereedschappen en de nodige ervaring om de HDMI poort met garantie te herstellen.

 

Playstation 4 HDMI tracer reparatie
PS4 HDMI laten maken
PS4 HDMI reparatie poging