nintendo ds lite touchscreen
De DS Lite touchscreen vervangen

DS lite touchscreen vervangen

Beschrijving met foto`s hoe de touchscreen van de Nintendo DS Lite te vervangen omdat deze is bekrast of niet goed meer reageert.

Let op: Het openmaken van de DS Lite is op eigen risico en de garantie van Nintendo zal komen te vervallen. Indien je niet veel ervaring hebt kan je gerust een middag vrijmaken voor het vervangen van onderdelen. Wij kunnen voor een redelijk  bedrag de reparatie professioneel en inclusief garantie voor u uitvoeren.

Ga naar contact gegevens

Wat heb je nodig:

Een handig en voordelig hulpmiddel om krassen of beschadigingen aan de touchscreen in de toekomst te voorkomen is een ds lite screenprotector gebruiken.

De nintendo DS Lite openmaken

Eerst gaan we de ds lite openmaken om bij de touchscreen te komen, hiervoor ga je naar Nintendo DS Lite reparatie handleiding

Volg de stappen totdat het ds lite moederbord helemaal vrij is van de wifi-kaart en aangesloten wifi en microfoon kabels.

De touchscreen van het moederbord losmaken

Om de flatcable van de touchscreen los te maken moet het zwarte lipje van de connector naar boven worden geklapt, hier kan je het beste een tandenstoker voor gebruiken maar gewoon met de nagel kan ook.

touchscreen connector dichttouchscreen connector open

De DS Lite bovenscherm en onderscherm losmaken van het moederbord

Nu kan je het moederbord uit de ds lite behuizing naar je toe klappen, het makkelijkst is om deze vanaf de onderkant tegen het onderscherm omhoog te drukken, let wel op dat het bovenscherm nog wel aan het moederbord vast zit.

We kunnen nu de twee connectors zien waarmee de ds lite bovenscherm en onderscherm op het moederbord zijn aangesloten. Deze gaan open door de zwarte of soms bruine strip vanaf de buitenkant naar boven te klappen. Ook hier is een tandenstoker een handig hupmiddel.

De connector van het bovenscherm losmakenDe connector van het onderscherm losmaken

Het onderscherm met touchscreen los van het moederbord

De defecte touchscreen van het onderscherm losmaken

Verwijder de kapotte touchscreen zodanig dat het zwarte dubbelzijdige tape op het ds lite onderscherm blijft zitten.
De touchscreen van het onderscherm losmakenDe touchscreen los van het onderscherm

De nieuwe DS Lite touchscreen installeren

Om de nieuwe ds lite touchscreen weer op de juiste plaats van het onderscherm te krijgen leg je deze eerst in de ds lite behuizing en daarna leg je het onderscherm erop en druk je het een beetje aan zodat de twee schermen weer aan elkaar zijn geplakt.

Nu kunnen de schermen weer uit de behuizing worden gehaald en kan de console in omgekeerde stappen weer in elkaar worden gezet.

Omdat de kleine kabel van de touchscreen vrij lastig is aan te sluiten in zijn connector is het beter om eerst deze en daarna de grote flatcable van het onderscherm op het moederbord aan installeren.

De nieuwe touchscreen in de behuizing leggenHet onderscherm op de touchscreen plakken