DSi reparatie

Hier vind u een reparatie handleiding met foto`s voor het zelf vervangen van een defecte of kapotte DSi onderscherm of DSi touchscreen

Let op: Het openmaken van de DSi is op eigen risico en de garantie van Nintendo zal komen te vervallen. Indien je niet veel ervaring hebt kan je gerust een middag vrijmaken voor het vervangen van een bovenscherm. Wij kunnen voor een redelijk  bedrag de reparatie professioneel en inclusief garantie voor u uitvoeren.

Ga naar contact gegevens

Wat heb je nodig:

 

1. Verwijder eerst het batterij klepje en de DSi batterij en daarna de rubberen voetjes die met een gele cirkel zijn aangegeven om alle  schroeven vrij te maken.

De schroeven die met een rode cirkel zijn aangegeven maak je met de tri-wing schroevendraaier open en de gele met de kruiskop schroevendraaier.

Nintendo DSi openmaken

 

2. Wanneer alle zeven schroeven zijn losgemaakt kunnen we de onderkant van de DSi behuizing openmaken. Vergeet niet  jezelf even te ontladen van statische elektriciteit door even de centrale verwarming aan te raken.

Bij het openen van de onderkant komt er een connector van het moederbord los, deze is van de DSi camera en moet bij het dichtmaken weer worden aangesloten, de verbinding is met een gele cirkel aangegeven.DSi moederbord

 

3.  Om bij het onderscherm te kunnen komen moeten alle flatcables en schroeven worden losgemaakt.

  1. De rode connector (1) moet worden losgemaakt door het stekkertje naar boven te trekken, door met een pincet of een smal schroevendraaiertje de zwarte en rode draad tegelijk naar boven te drukken gaat het makkelijkst, let wel op, als je dit verkeerd doet kan de connector van het moederbord afbreken.
  2. Wit ( 2) en blauw (3)  gaan open door de zwarte strip naar boven te klikken aan de kant waar de platte kabel naar binnen gaat.(gebruik hiervoor een tandenstoker, sate prikker of je nagel).
  3. De kleine connector van het touchscreen en backlight (4) gaan open door met een tandenstoker of je nagel de achterkant voorzichtig omhoog te klikken. Met achterkant word de andere kant dan waar de kabel naar binnen gaat bedoeld.

 

  1.        Nintendo DSi flatcables openmaken
  1. power connector
  2. power bord connector
  3. backlight connector

4. De wifi en de kabel van de microfoon losmaken.

 

5. Maak de vier schroeven van het moederbord los op de plaatsen van de gele circel, linksboven zit de connector van de camera, deze kan worden losgemaakt door de zwarte strip naar boven te klikken aan de kant waar de kabel naar binnen gaat.

 

6.  Het moederbord kan nu worden opengeklapt , let wel op dat het DSi bovenscherm nog steeds aan de onderkant van het moederbord vast zit. Om het onderscherm te vervangen hoeft deze niet los maar het is wel gemakkelijker.

 

7. De DSi touchscreen kan je nu voorzichtig van het onderscherm lostrekken, doe dit zodanig dat het zwarte dubbelzijdig tape aan de touchscreen blijft zitten.

Op de achterkant van het onderscherm zit een isolatietape, deze moet naar het nieuwe lcd scherm worden overgezet om kortsluiting met het moederbord te voorkomen.

De beste manier om de touchscreen weer op de juiste plaats van het nieuwe lcd scherm te krijgen is door eerst de touchscreen in de DSi behuizing te leggen en daarop het onderscherm te "plakken"