PSP joystick vervangen

PSP joystick vervangen

Hier vind u een handleiding met foto`s hoe u zelf een kapotte of defecte analoge 3D PSP joystick moet vervangen van de PSP 1000 FAT

Is uw PSP joystick defect? Gelukkig hoeft u niet meteen een nieuwe console te kopen maar kunt u de joystick met deze handleiding eenvoudig zelf vervangen.

Voorbereiding voor het vervangen van de PSP joystick.

Neem de tijd om de werkruimte schoon te maken en de nodige gereedschap te verzamelen.

Gereedschapslijst:

  1. Een kleine kruiskop schroevendraaier (PH0)
  2. Een platte schroevendraaier (# 1,0)
  3. Een torx 3 schroevendraaier (voor Amerikaans en Japans model PSP)
  4. Een
  5. PSP joystick

 

Hieronder een korte beschrijving hoe de joystick van een PSP 1000 FAT moet worden vervangen.

 PSP schroeven verwijderen

1. Verwijder de 7 schroeven die op de foto met blauwe pijlen zijn aangegeven, 4 schroeven vind u onder de PSP batterij waarvan er 2 onder de garantie sticker zitten. Let wel op dat op een PSP console meestal een jaar garantie zit en bij het verwijderen van deze sticker deze garantie vervalt.

PSP faceplate openmaken

2. Wanneer alle schroeven zijn verwijderd kan de psp faceplate worden losgehaald, Dit doet u door eerst de onderkant en daarna de bovenkant van de faceplate los te trekken. Let wel op dat er geen stof of een vingerafdruk op de binnenkant van de faceplate komt.

 

De binnenkant van de faceplate kan alleen met geperste lucht worden schoongemaakt. Bij het verwijderen van een vingerafdruk of stof met een doekje zullen er altijd krassen op de binnenkant ontstaan.

 

psp joystick connectorPSP joystick rubber verbinding

3. De connector zorgt ervoor dat de psp joystick verbinding met het moederbord maakt. Dit is een klein doorzichtig rubberen blokje waar 4 koperen draadjes doorheen lopen.

Verlies deze niet! De joystick connector is als deze op op de grond valt erg moeilijk weer terug te vinden. Zonder deze of als de rubber connector niet goed op zijn plaats zit blijf de joystick constant naar 1 kant toe gaan tijdens het gamen.

PSP joystick vervangen

4. Haal eerst het duim dopje van de joystick los. Deze button zit aan de voorkant op de PSP joystick geklemd en kan er met een beetje kracht vanaf worden getrokken. Nu maken we de twee schroeven van de joystick los en kan de kapotte PSP joystick worden vervangen.