Handleiding Playstation 4 harde schijf vervangen

In deze handleiding word stap voor stap uitgelegd hoe je de harde schijf van de Playstation 4 moet installeren. Op de video rechts kan je zien hoe eenvoudig het is om de HDD te vervangen.

Na het vervangen van de harde schijf moet de firmware (software) via de USB poort van de PS4 met een USB stick opnieuw worden geïnstalleerd. Voor het updaten kunt u het beste een USB flashdrive gebruiken van 2, 4 of 8 GB,  hoe lager hoe beter.
Alles wat hoger is dan 8GB vind de PS4 niet fijn en geeft soms problemen.

Volg de onderstaande stappen wanneer de schijf is gemonteerd ( Helpt ook bij error code CE-30785-3 )

  1. Download de volledige firmware update voor een verse installatie momenteel versie 8.52 (Gereleased op 22 Juni 2021) let goed op! Het update bestand moet 1012 MB zijn en de naam PS4UPDATE.PUP hebben). Download de firmware met Internet Exployer of Firefox (niet met Chrome). Download firmware 8.52
  2. Formatteer de USB flashdrive van 2, 4 of 8GB in Windows naar FAT32 of exFAT. De meeste USB sticks zijn standaard al FAT32. Download Verbatim FAT32 tool
  3. Plaats het update bestand op de USB stick in de volgende map structuur D:\PS4\UPDATE\PS4UPDATE.PUP (D: is in dit geval de drive letter van de USB stick).Uitleg:Op de USB stick maakt u een folder (mapje) aan die u de naam PS4 geeft, in de folder PS4 maakt u een folder aan die u de naam UPDATE geeft en in het mapje UPDATE (alles met hoofdletters) plaatst u het gedownloade update bestand.
  4. Plaats de USB stick in de eerste PS4 USB poort en sluit de PS4 Dual Shock controller met de kabel aan op de andere PS4 USB poort wanneer de PS4 uit staat.
  5. Zet de PS4 aan maar hou de power knop ongeveer 7 seconden ingedrukt en laat deze pas bij de tweede piep los om in save mode te komen.
  6. Kies optie: 7 en kies "ja" om te initialiseren, de bestanden worden van de USB memory stick naar de harde schijf gekopieerd en de PS4 zal als alles klaar is opnieuw opstarten.

 

Wil je de harde schijf liever niet zelf monteren ga dan naar de contact pagina om een afspraak te maken of om informatie te vinden voor het verzenden van de spelcomputer..